Εγγραφή στο newsletter
E-Mail 
Ονομ/μο 

 

 

ΛΕΥΚΩΜΑ 2006

Θράκη Πόντος Μικρά Ασίας

 

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ και την πολύτιμη συμβολή (ηθική και οικονομική) του συγχωριανού μας Ευστάθιου Μαρμάνη έχει εκδώσει το παρακάτω αξιόλογο Λεύκωμα.
 
 
 
Leukoma.jpg
Οι εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ «υπογράφουν» το Φωτογραφικό Λεύκωμα 2006 που αφιερώνεται στα χνάρια που άφησαν πίσω τους των Ελλήνων οι Κοινότητες, στη Θράκη, τον Πόντο και Μικρά Ασία. Εκατόν οκτώ (108) φωτογραφίες, που απεικονίζουν αρχαίους ναούς και θέατρα, χριστιανικές Εκκλησίες και Μοναστήρια, Κάστρα, Γεφύρια και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, ξαναζωντανεύουν την τρισχιλιόχρονη παρουσία των Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές..
 
Μέσα από τις εκατόν είκοσι (120) σελίδες του λευκώματος ταξιδεύουμε από την Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολη, στην Προύσα, τη Νίκοια και την Τραπεζούντα. Από τη Σινώπη και την Κοισάρεια, μέχρι την Κερασούντα, το Καρς και την Καππαδοκία. Και από τις Σάρδεις και τη Σμύρνη, μέχρι την Αλικαρνασσό, τα Μύρα, τη Μίλητο και την Πριήνη. Φυσικά, συμπεριλαμβάνονται όλες οι χρηστικές πληροφορίες ενός ημερολογίου, με αναλυτικό εορτολόγιο και σελιδοδείκτη.
 
Το παραπάνω κείμενο το αντλήσαμε από το δικτυακό χώρο των εκδόσεων ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ www.infognomon.gr

 

 

 

 

 

 

  Γίνετε μέλος μας
    

 

Φόρουμ